Adevarul despre grasime

Adevarul despre grasime: 5 mituri despre celulita sunt desfiintate

Daca bei mai multa apa, reduci din celulita.

FALS. De fapt, conceptia ca daca bei mai multa apa, ajuta la imbunatatirea aspectului pielii este total gresita, in afara de cazul in care esti deshidratata. Nu ajuta nici la eliminarea toxinelor care cauzeaza celulita. Hidratarea exagerata poate chiar creste riscul aparitiei celulitei.

Exercitiile previn aparitia celulitei.

FALS. Si cea mai in forma atleta poate avea celulita. Totusi, cu cat ai mai putina grasime, cu atat este mai putin probabil sa faci celulita, asa ca e bine sa faci exercitii pentru a arde grasimile si pentru a face muschi.

Liposuctia elimina celulita.

FALS. Deoarece benzile stranse de tesuturi fibroase produc celulita, extragerea straturilor de grasime care se formeaza sub piele poate chiar inrautati aspectul acela de „incretire”. Recomand liposuctia pentru imbunatatirea conturului in cazul patientilor cu depuneri grave de grasime, insa nu o recomand nimanui ca un tratament primar in lupta impotriva celulitei’, spune chirurgul plastic David Rosenstein, Boyton Beach, Florida.

O dieta sanatoasa previne aparitia celulitei.

FALS. Sa mananci sanatos este intotdeauna o idee buna, insa anumite alimente nu previn sau vindeca celulita. Totusi, mancarea nesanatoasa, care te ingrasa, te poate predispune la aparitia celulitei. Si ai grija cu asa-numitele suplimente impotriva celulitei. Nu exista nici o dovada ca ar fi eficiente.

Celulita apare numai la femei.

FALS. Chiar si unii barbati capata celulita, iar datele arata ca cel putin 6000 de barbati din America au incercat sa o trateze anul trecut. Cercetari recente sugereaza ca barbatii cu celulita pot avea un nivel mai scazut de androgen. Totusi, mult mai putini barbati fac celulita. Un motiv: la barbati, tesutul conjunctiv este mai ferm decat la femei.